Balladi pahasta olosta

Tekijät: Nick Cave

Alkuteos:
The Sick Bag Song
Ilmestymiskuukausi:
04 / 2015
Sivumäärä:
150
ISBN:
978-952-01-1247-9
Suomentaja:
Einari Aaltonen
Likekatalogi:
Kevät 2015
Sidosasu:
sidottu
Katso kaikki kirjat kategoriasta:
Käännetty kaunokirjallisuus

Nick Cave

Balladi pahasta olosta

Rujonkaunis runoelma kiertue-elämän mielenmaisemasta

Balladi pahasta olosta on tyhjentävä läpileikkaus muusikon elämästä. Keikkabussin ikkunasta vilahtelevat Pohjois-Amerikan kaupungit, joka ilta noustaan lavalle, poltetaan savuke takahuoneessa ja painutaan päivän päätteeksi jälleen yhteen hotelliin.

Matkan edetessä alkaa avautua myös toisenlainen todellisuus. Nick Caven kaltainen hahmo näkee samoja näkyjä eri kaupungeissa, löytää sillan alta lohikäärmeen ja kohtaa itsensä – vuosia aiemmin. Mutta yhteydet myös pätkivät. Rakastettu ei vastaa puhelimeen.

Balladi pahasta olosta on tuttua Nick Cavea. Kauniit, maalailevat näyt yhdistyvät karuun arkitodellisuuteen. Hellästi varjellut muistot talletetaan oksennuspussiin ja täyttyvä pussi kulkee mukana, kunnes se uhkaa revetä liitoksistaan. Kaiken keskiössä on koti-ikävä ja kaipuu rakkaimpien pariin.

Nick Cave (s. 1957) rockmuusikko, lauluntekijä, kirjailija, käsikirjoittaja ja näyttelijä. Hänen tunnetuimpia kokoonpanojaan ovat olleet The Birthday Party, Nick Cave and the Bad Seeds ja Grinderman. Cave on syntynyt Australiassa, mutta asuu nykyään Brightonissa. Hänellä on neljä poikaa. Fanit löytävät Balladi pahasta olosta -teoksesta Caven lauluista, elokuvakäsikirjoituksista ja aiemmista kirjoista tutun maailman.

Kirjan tiedot

Tutustu myös näihin

Bunny Munron kuolema