Helioskatastrofi

Tekijät: Linda Boström Knausgård

Alkuteos:
Helioskatastrofen
Ilmestymiskuukausi:
09 / 2013
Sivumäärä:
120
ISBN:
978-952-01-0975-2
Suomentaja:
Petri Stenman
Likekatalogi:
Syksy 2013
Sidosasu:
sidottu
Katso kaikki kirjat kategoriasta:
Käännetty kaunokirjallisuus

Linda Boström Knausgård

Helioskatastrofi

”Olin onnellinen, niin pelottavan onnellinen”

Kun tyttö syntyy isänsä päästä, hän on kahdentoista vanha, hänellä on kypärä ja haarniska, ja hän on kaunis kuin Athena. Isä, Conrad, viedään mielisairaalaan äkillisesti puhjenneen skitsofrenian takia. Tyttö nimetään Annaksi ja hänet sijoitetaan uskovaiseen perheeseen helluntailaisten hallitsemaan kylään Pohjois-Ruotsiin.

Anna oppii kalastamaan, hiihtämään ja kirjoittamaan kirjeitä Conradille udellakseen taustastaan. Hän ei seurustele juuri muiden kuin perheenjäsentensä kanssa ja viihtyy enimmäkseen yksin. Sitten hän alkaa ottoveljiensä myötävaikutuksella puhua kielillä paikkakunnan kirkossa sunnuntaisin, ja häntä tullaan kuulemaan kaukaa. Lopulta uuvuttava kielillä puhuminen vie Annan mielisairaalaan, missä hän ei halua muuta kuin kuolla.

Helioskatastrofi on surullinen mutta kaunis pienoisromaani, tarina jumalten hylkäämästä ihmislapsesta. Se on näennäisestä pienuudesta huolimatta suuri kuvaus mielisairaudesta.

Linda Boström Knausgård (s. 1972) on näyttelijä ja kirjailija, joka on kirjoittanut runoja, novelleja ja radiokuunnelmia. Helioskatastrofi on hänen ensimmäinen romaaninsa. Boström asuu Malmössä norjalaisen kirjailijamiehensä Karl Ove Knausgårdin ja kolmen lapsensa kanssa.

Kirjan tiedot

Tutustu myös näihin

Taisteluni II
Taisteluni I (p)