Tekijät: Adam Elabd

Alkuteos:
Fermenting Food – Step by Step
Ilmestymiskuukausi:
08 / 2016
Sivumäärä:
224
ISBN:
ISBN 978-952-01-1457-2
Suomentaja:
Nina Mäki-Kihniä
Likekatalogi:
Syksy 2016
Sidosasu:
sidottu
Katso kaikki kirjat kategoriasta:
Yleiset tietokirjat

Adam Elabd

Hyvää hapattamalla

Hyvää oloa keholle ja mielelle

Jo Hippokrates totesi kaikkien sairauksien alkavan suolistosta. Saman on havainnut uusin tutkimus: suolisto on ”toiset aivomme”. Hapatetut ruuat ennaltaehkäisevät monia sairauksia diabeteksesta masennukseen.

Kattava perusteos esittelee hapattamisen käytännöt ja näyttää vaihe vaiheelta, kuinka hapatetut juomat, hedelmäiset viinietikat ja herkulliset chutneyt, jugurtit ja hapantaikinat valmistuvat. Hapattaminen ei ole vaikeaa eikä monimutkaista: osaan 80 herkullisesta resepteistä tarvitaan vain kaksi ainesosaa.

Adam Elabd on perinteisiin ruoanvalmistustapoihin ja luonnonparannukseen perehtynyt ravintoneuvoja ja joogaopettaja. Hän on pitänyt hapattamiseen liittyviä kursseja Kaliforniassa, Egyptissä ja Euroopassa. Egyptissä syntynyt ja lapsuutensa Saudi-Arabiassa viettänyt Elabd ammentaa ruokafilosofiaansa ja resepteihinsä vaikutteita myös nykyisistä asuinympäristöistään Egyptissä, Meksikosta ja Yhdysvalloista.

Kirjan tiedot