Tekijät: Antti Jauhiainen, Joona-Hermanni Mäkinen

Ilmestymiskuukausi:
10 / 2017
Sivumäärä:
200
ISBN:
978-952-01-1653-8
Likekatalogi:
Syksy 2017
Sidosasu:
nidottu
Sarja:
Pystykorva
Katso kaikki kirjat kategoriasta:
Yleiset tietokirjat

Antti Jauhiainen, Joona-Hermanni Mäkinen

Hyvinvointivaltion vastaisku

Mitä maailman tunnetuin intellektuelli, Noam Chomsky, parantaisi Suomen hyvinvointivaltiossa? Miten sosiologi Juliet Schor murtaisi haitallisen kulutuskulttuurin? Millä valtiotieteilijä Stephen Shalom korvaisi sata vuotta pitkälti samoilla säännöillä pyörineen eduskunnan?

Hyvinvointivaltion vastaiskussa keskustellaan yhdysvaltalaisten talouden ja politiikan asiantuntijoiden kanssa ja hahmotellaan Suomelle radikaalisti uutta suuntaa. Miksi maailmanluokan saavutuksia ei viedä entistä pidemmälle, vaan pikemminkin niitä ajetaan alas?

Hyvinvointivaltio iskee vastaan vapaudella ja demokratialla. Tulevaisuuden Suomessa yksilöiden vapaus ja luova potentiaali on arvossaan. Yritykset ovat demokraattisia, vapaa-aikaa on enemmän ja poliitikkojen sijaan asioista päättävät kansalaiset. Kirja on avaus siitä, miksi nämä tavoitteet ovat arvokkaita ja miten ne voitaisiin saavuttaa.

Antti Jauhiainen on Parecon Finlandin perustajia ja järjestön puheenjohtaja, Joona-Hermanni Mäkinen on järjestön varapuheenjohtaja.

Kirjan tiedot