Tekijät: Asko Sahlberg

Ilmestymiskuukausi:
09 / 2015
Sivumäärä:
150
ISBN:
978-952-01-1292-9
Likekatalogi:
Syksy 2015
Sidosasu:
sidottu
Katso kaikki kirjat kategoriasta:
Kotimainen kaunokirjallisuus

Asko Sahlberg

Irinan kuolemat

Kokoaan huomattavasti suurempi romaani kuolemisesta ja henkiin heräämisestä

Asko Sahlbergin Irinan kuolemat kertoo sotalapsesta, joka lähetetään talvella 1944 pommien turmelemasta Helsingistä Länsi-Ruotsiin. Irinan matkaa synkistää verinen tragedia. Uuteen maahan ja ruotsalaisiin ottovanhempiin sopeutuminen johdattaa Irinan sodan varjoista rauhan ajan varjoihin, sielullisten haavojen rasittaman perheen yksityiseen painajaiseen.

Irinan kuolemat on kertomus ihmisistä, jotka hapuilevat pimeästä itseään ja toisiaan. Se on nuoren tytön kehitystarina ja elämän kätkettyjen alueiden syväluotaus, tilitys synnynnäisestä peräänantamattomuudesta, ihmisen sammumattomasta toivosta, mestarillinen analyysi menneisyyteen palaamisen mahdottomuudesta, kaunis kertomus kuolemisesta ja henkiin heräämisestä.

Asko Sahlberg (s. 1964) on Kungälvissä lähellä Göteborgia asuva suomalainen kirjailija. Sahlberg on ollut Finlandia-palkintoehdokkaana vuosina 2001, 2004 ja 2013, Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokkaana vuonna 2006 ja Dublin Literature Award -ehdokkaana vuonna 2014.

Kirjan tiedot

Tutustu myös näihin

Pimeys
Yö nielee päivät