Johnny Cash

Tekijät: Robert Hilburn

Alkuteos:
Johnny Cash: The Life
Ilmestymiskuukausi:
09 / 2016
Sivumäärä:
750
ISBN:
978-952-01-1522-7
Suomentaja:
Juha Ahokas
Likekatalogi:
Syksy 2016
Sidosasu:
nidottu
Katso kaikki kirjat kategoriasta:
Musiikki ja populaarikulttuuri

Robert Hilburn

Johnny Cash (up)

Kantrimusiikin legenda oli kaikkien syntisten suojeluspyhimys

Johnny Cash oli kantrimusiikin jättiläinen, joka vaikutti merkittävästi myös rockin kehitykseen. Hänen yksityiselämänsä oli huomattavasti vaikeampaa ja taiteensa syvällisempää kuin edes hänen hartaimmat ihailijansa ovat käsittäneet.

Robert Hilburnin kattava, ennen kuulematonta sisäpiiritietoa hyödyntävä elämäkerta kertoo kaunistelemattoman totuuden modernin popkulttuurin legendasta, jonka vaiheikas ura ulottui Elvis Presleyn ja Jerry Lee Lewisin kanssa Sun Recordsissa vietetyistä päivistä joutsenlauluksi tulkittavaan, rohkeaan ja liikuttavaan ”Hurt”-videoon. Se piirtää äärimmäisen kiehtovan muotokuvan ristiriitojen repimästä laulajasta, joka tunnetaan musiikkinsa ohella nöyryyttävistä päihderiippuvuuksistaan, värikkäästä rakkauselämästään, murskaavista menetyksistään, kahnauksistaan virkavallan kanssa ja halustaan asettua aina pienen ihmisen puolelle.

Robert Hilburn oli Los Angeles Timesin johtava musiikkikriitikko ja popmusiikin toimittaja yli 30 vuotta. Hän tunsi Cashin pitkältä ajalta: hän oli ainoana musiikkitoimittajana legendaarisessa Folsom-vankilan konsertissa 1968 ja haastatteli Cashia ja tämän June-vaimoa viimeisen kerran vain pari kuukautta ennen heidän kuolemaansa 2003. Hilburn on julkaissut myös menestyksekkään muistelmateoksen ja kirjoittanut laajalti useimmista popmusiikin legendoista, kuten Bob Dylanista, John Lennonista ja Bruce Springsteenistä.

Kirjan tiedot

Tutustu myös näihin

Willie Nelson

Muut versiot

Johnny Cash