Kieroonkasvukertomus

Tekijät: Jarno Mällinen

Ilmestymiskuukausi:
09 / 2011
Sivumäärä:
230
ISBN:
978-952-01-0657-7
Likekatalogi:
Syksy 2011
Sidosasu:
sidottu
Katso kaikki kirjat kategoriasta:
Kotimainen kaunokirjallisuus

Jarno Mällinen

Kieroonkasvukertomus

Pelkoa ja inhoa puutarhakaupunginosassa

Kieroonkasvukertomus on tarina Tommista, tehtaanjohtajan pojasta, joka yrittää selviytyä yksin maailmassa. Koulukaverit kiduttavat paremman perheen omalaatuista vesaa, joka sattuu olemaan myös luokkatovereitaan fyysisesti kehittymättömämpi. Kotona kontrollifriikit, ylihuolehtivat vanhemmat kuulustelevat ainokaistaan tämän tuntemuksista ja ajatuksista. Tommi on kaikkialla yksin mutta tarkkailun kohteena.

Tästä vainoharhaisesta asetelmasta Jarno Mällinen rakentaa mustanpuhuvan tragikomedian. Lukija pelkää vieressä, kun Tommi keksii aina uusia tuhoontuomittuja tapoja yrittää auttaa itseään ja päästä yhteyteen lajitovereidensa kanssa. Lopulta päädytään siihen pisteeseen, että joulukuusenjalassa seisoo dildo.

Jarno Mällinen (s. 1965) on oululaisen Radiopuhelimet-yhtyeen kitaristi, säveltäjä ja toinen pääsanoittaja.Kieroonkasvukertomus on hänen esikoisromaaninsa. Se on itsenäinen rinnakkaisteos Tommi-musiikkinäytelmälle, jonka Radiopuhelimet teki yhdessä Juha Hurmeen ja Nälkäteatterin kanssa vuonna 2005. Aiemmin Like on julkaissut Mällisen tekstejä Radiopuhelimet-kirjassa (2006).

Kirjan tiedot