Tekijät: Katariina Vuori

Ilmestymiskuukausi:
06 / 2016
Sivumäärä:
200
ISBN:
978-952-01-1387-2
Likekatalogi:
Syksy 2016
Sidosasu:
sidottu
Katso kaikki kirjat kategoriasta:
Yleiset tietokirjat

Katariina Vuori

Kukkaisruokaa

Villiyrttien jälkeen tulee kukkaisruokabuumi!

Kukkaisruokaa esittelee noin 90 syötävää kukkaa puutarhasta ja polun varrelta. Pelkän koristelun sijaan kukkia käytetään yrttiruokailun hengessä keskeisenä osana ruuanvalmistusta.

Kirjan lähes sadassa reseptissä kukat antavat maun meheville salaateille, täyteläisille pastoille ja raikkaille juomille. Keskiajan hovien tyyliin aamukasteiset syreeninkukat, salviankukat ja romanttinen lemmikki poimitaan leivonnaisten ja makeisten raaka-aineiksi.

Kirja antaa vinkkejä parvekkeella ja ikkunalaudalla ruukuissa viihtyvistä syötävistä kukista ja tarjoilee välipaloina tietoa kukkien perinteisestä käytöstä meillä ja muualla.

Katariina Vuori (s. 1971) on oululainen toimittaja sekä tieto- ja keittokirjailija. Hän on kirjoittanut ruokakirjat nokkosesta (Nokkonen, 2015), villiruuasta (Villiä vegeä, yhdessä Sami Tallbergin kanssa, 2015) ja ruuanlaitosta kiukaalla (Saunakeittokirja, yhdessä Vesa Rannan kanssa, 2014).

Kirjan tiedot