Kun aasintamma näki Herran enkelin

Tekijät: Nick Cave

Alkuteos:
And the Ass Saw the Angel
Ilmestymiskuukausi:
09 / 2009
Sivumäärä:
318
ISBN:
978-952-01-0345-3
Suomentaja:
Mika Tiirinen
Sidosasu:
nidottu
Katso kaikki kirjat kategoriasta:
Käännetty kaunokirjallisuus

Nick Cave

Kun aasintamma näki Herran enkelin

Rujo ja runollinen saaga ihmisyhteisöjen ja ihmismielen petollisimmista oikuista.

Caven uutuusromaanin kunniaksi Like julkaisee kulttiteoksesta kaivatun uusintapainoksen, jossa on kirjailijan tuore esipuhe.

Mykkä Euchrid-poika syntyy syrjäiseen Ukoloren laaksoon vanhan Chevy-romun takapenkille juoppohullun äidin ja kieroutuneen isän perheeseen. Laaksossa asuva fundamentalistinen uskonnollinen lahko ei suvaitse poikkeavia ihmisiä, ja Euchrid saa tuta sen nahoissaan: maailma ei tunne armoa. Mutta Euchrid tuntee Jumalan henkilökohtaisesti ja saa tältä kauhistuttavan tehtävän.

Teos on jylhän kaunis kauhutarina koston varaan rakentuvasta uskonnollisuudesta. Caven verbaalisen sinfonian johtosävelenä soivat rakkauden, riivauksen ja väkivaltaisen kuoleman teemat. Syvän etelän gotiikka imee syvyyksiinsä vääjäämättömästi kuin juoksuhiekka.

”Vanhatestamentillisista äänenpanoista huolimatta Cave onnistuu ujuttamaan saastan sekaan myös Raamatun herkkyyttä, valoa ja kauneutta.” – Antti Majander, Helsingin Sanomat

Kun aasintamma näki Herran enkelin on postmodernin maailman Vihan hedelmät: raivokas ryöpytys uskonnollista masokismia ja sur(inho)realismia mutta myös tummaa, bluesin läpitunkemaa runoutta.”
– Hannu Waarala, Keskisuomalainen

Kirjan tiedot

Tutustu myös näihin

Bunny Munron kuolema