Lani Kingston, Näin syntyy kahvi

Tekijät: Lani Kingston

Alkuteos:
How to Make Coffee – The Science Behind the Bean
Ilmestymiskuukausi:
02 / 2016
Sivumäärä:
160
ISBN:
978-952-01-1352-0
Suomentaja:
Miki Leivo
Likekatalogi:
Kevät 2016
Sidosasu:
sidottu
Katso kaikki kirjat kategoriasta:
Yleiset tietokirjat

Lani Kingston

Näin syntyy kahvi

Kahvinkeiton tiede

Mustan juoman salaisuus

Miksi olemme koukussa kahviin? Kofeiini ei ole ainut syy, vaan kahvi on jo satojen vuosien ajan liittynyt moneen sosiaaliseen tilanteeseen ja saanut tuhannet ihmiset omistamaan elämänsä täydellisen juoman etsimiseen.

Näin syntyy kahvi kertoo kaiken oleellisen kahvista. Kaunis teos esittelee selkein kuvin erilaiset kahvin valmistamisen tavat arkisesta – mutta nykyään erittäin trendikkäästä – suodattamisesta kylmäuuttamiseen. Se kuvaa yksityiskohtaisesti laadukkaan kahvin matkan pensaasta kahvikuppiin ja sukeltaa molekyylitasolle. Mistä aineista siirappisen espresson maku ja tuoksu syntyvät ja millainen papu säilyttää ne parhaiten huumaavan juoman nauttimiseen saakka?

Näin syntyy kahvi ei ole vain keittokirja tai papuantologia vaan kaiken olennaisen kahvista kertova, tuoksuva makumatka.

Lani Kingston on ruoka- ja matkakirjailija ja koulutukseltaan kondiittori. Hänen bloginsa Four Seasons of Food löytyy osoitteesta www.fourseasonsoffood.com

Kirjan tiedot