Terästuulen yllä

Tekijät: Alastair Reynolds

Alkuteos:
On the Steel Breeze
Ilmestymiskuukausi:
07 / 2014
Sivumäärä:
600
ISBN:
978-952-01-1058-1
Suomentaja:
Hannu Tervaharju
Likekatalogi:
Syksy 2014
Sidosasu:
nidottu
Sarja:
LikeScifi
Katso kaikki kirjat kategoriasta:
Scifi & fantasia

Alastair Reynolds

Terästuulen yllä

Poseidonin lapset II

Avaruusoopperan kiintotähden eeppinen odysseia ihmiskunnan matkasta uudelle kotiplaneetalle

Kaikkitietävä Mekanismi-tekoäly hallitsee maapalloa ja Marsia rautaisella otteella, ja ihmisten ja koneiden rinnakkaiselo uhkaa kärjistyä väkivaltaiseksi konfliktiksi. Ulkoavaruudesta löytyy asumaton planeetta, jonka olosuhteet vaikuttavat ihmiselämälle suotuisalta. Pioneerikaravaani lähtee valovuosien päähän perustamaan planeetalle siirtokuntaa. Chiku Akinyian klooni osallistuu retkikuntaan salaisena pyrkimyksenään selvittää Akinyian suvun ulkoavaruuteen kadonneen matriarkan kohtalo.

Pioneeriretkikunta löytää planeetalta merkkejä vieraasta sivilisaatiosta. Chiku Akinyia tajuaa, että koko siirtokuntahanke perustuu Mekanismin vääristämälle totuudelle. Hän epäilee Mekanismin suunnittelevan ihmiskunnan tuhoamista, ja retkikunta päättää nousta kapinaan ylivoimaista vihollista vastaan. Mutta onko Maassa tai Marsissa enää ihmiskuntaa, jonka puolesta taistella?

Alastair Reynolds (s. 1966) on palkittu walesilainen kirjailija. Hän on erittäin arvostettu Euroopan scifipiirien keskuudessa. Like on julkaissut häneltä suomeksi 11 romaania.

Kirjan tiedot

Tutustu myös näihin

Muistoissa sininen Maa