Viholliskuvien paluu

Tekijät: Raimo Pesonen

Ilmestymiskuukausi:
10 / 2016
Sivumäärä:
144
ISBN:
978-952-01-1585-2
Julkaisija:
Suomen rauhanpuolustajat
Likekatalogi:
Syksy 2016
Sidosasu:
nidottu
Sarja:
Pystykorva
Katso kaikki kirjat kategoriasta:
Yleiset tietokirjat

Raimo Pesonen

Turvallisuuspolitiikan taskukirja 2016 – Viholliskuvien paluu

Turvallisuuspolitiikan taskukirja 2016 – Viholliskuvien paluu kertaa ja kommentoi tuoreeltaan ja kriittisesti viime aikojen suomalaista turvallisuuspoliitiikasta käytyä julkista keskustelua. Ovatko poliitikot ajautuneet sivuraiteille turvallisuuspolitiikan määrittelijöinä, korvataanko Nato kahdenvälisillä sotilassuhteilla USA:n kanssa ja haetaanko Suomessakin talouskriisin koettelemaa kansallista yhtenäisyyttä jälleen viholliskuvia luomalla. Muun muassa nämä kysymykset nousevat teoksen keskeisiksi teemoiksi.

Turvallisuuspolitiikan taskukirja 2016 pyrkii tarjoamaan eväitä syvällisempään kansalaiskeskusteluun meitä kaikkia koskevasta aiheesta. Sotaretoriikan paluu on hallinnut julkista keskustelua, ja median välittämä kuva on korostanut oletettuja Suomeen kohdistuvia turvallisuusuhkia ja sotilaallisia keinoja vastauksena niihin. Kirja haastaa lukijan pohtimaan kriittisesti yksipuolisia tulkintoja Pohjolan turvallisuustilanteesta ja Suomen vaihtoehdoista.

Raimo Pesonen on kirjailija ja kolumnisti. Häneltä on ilmestynyt neljä romaania ja Nato hampaankolossa -pamfletti (Like 2015).

Kirjan tiedot

Tutustu myös näihin

Nato hampaankolossa