Näkymätön kylä

Rakenteellisen rasismin ytimessä

Siirtolaisuuden nopea kasvu, viranomaisten leväperäisyys ja rakenteellinen rasismi kietoutuvat yhteen.

Anna Kontulan Näkymätön kylä on hätkähdyttävä kirja lyhytaikaisesti Suomeen tulleista työntekijöistä ja heidän asemastaan yhteiskunnassamme. Kontula muutti kirjaa varten kuukaudeksi Suomen viidettä ydinvoimalaa rakentavien puolalaismiesten parakkikylään. Hän täydentää kenttämuistiinpanojaan esimerkeillä thaimaalaisista marjanpoimijoista, kiinalaisista siivoojista ja venäläisistä seksityöntekijöistä. Lisäksi kirjaa varten on haastateltu siirto-työläisten kanssa tekemisissä olleita yrittäjiä ja viranomaisia.

Kontula kuvaa, miten siirtolaisuuden nopea kasvu, viranomaisvalvonnan leväperäisyys ja rakenteellinen rasismi kietoutuvat yhteen. Seurauksena syntyy loukku, jossa vierastyöläisellä ei ole todellista mahdollisuutta puolustaa itseään.

Tapaa Anna Kontula Helsingin Taiteiden yössä 27.8: Kiasma klo 18, Akateeminen Kirjakauppa klo 18.45.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä