Janne Kuusi

Janne Kuusi, oletko oraakkeli?

Esikoisromaanisi Vapaus kertoo muun muassa samannimisen puolueen synnystä ja voittokulusta. Nyt Suomeen on perustettu Vapauspuolue. Oletko oraakkeli vai perustitko puolueen itse?

Jos olisin itse perustanut Vapauspuolueen, se taitaisi mennä suoraan markkinoinnin historiaan. Mutta koska fiktiivinen Vapaus-puolue syntyi jo 00-luvun puolivälissä, on valittava röyhkeästi kysymyksen ensimmäinen vaihtoehto. Todellisuuden ajoitus on kieltämättä hätkähdyttävä.

Fiktio-Vapaus-puolue ei pohjaudu marginaaliteemaan, kuten reaalisen Vapauspuolueen maahanmuuttovastaisuus, vaan se vetoaa uskontoon. Koska liike-elämä on onnistunut viime aikoina korvaamaan Suomen virallisen valtionuskonnon omallaan, taloususkonnolla, on markkinaliberaalille Vapaudelle kylvettynä otollinen maasto puliveivata valta itselleen, eikä se tarvitse siihen kuin neljänneksen äänestäjäkunnasta.

Miten se käy, selviää romaanissani.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä