Lounge

Kaksi romaania mainosmaailmasta

Janne Kuusi pyysi kertomaan, että hänen juuri ilmestyneellä romaanillaan Vapaus ei ole mitään tekemistä juuri perustetun Vapauspuolueen kanssa.

Vapauden keskushenkilönä on Vapaus-nimisen mainostoimiston osakas Antti Kataja. Hänellä menee lujaa, lounaat ovat pitkiä ja asiakkaat lypsetään kuviin. Petoksen ansaan jouduttuaan Kataja joutuu syöksykierteeseen, ja hän tajuaa, että putoaminen on sattumasta kiinni. Samaan aikaan valtaan nousee Vapaus-puolue, joka raivaa kaikki esteet talouskasvun tieltä.

Mainosmaailmaan sijoittuu myös Markku Rönkön romaani Lounge. Se kertoo kyynisestä mainosmiehestä Jonathan Noblesta, joka tapaa lumen saartamalla lentokentällä syöpää sairastavan rakastettunsa, naisen  jota hän ei koskaan saanut. Romaania ryydittävät takaumat Joona Jalosen tiestä Jonathan Nobleksi, mainosmaailman leijonaksi.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä