Fidel ja Che

Fidel & Che – kahden miehen ystävyys, joka johti Kuuban vallankumoukseen

”Palkitun Kuuban vallankumouksen tutkijan, tiedetoimittaja Simon Reid-Henryn ensimmäinen kirja on Fidel & Che – ystävät vallankumouksessa. Kirja on ehditty kääntää jo kymmenelle kielelle, eikä suotta. Molemmista Kuuban vallankumouksen sankareista on tehty hyllymetreittäin elämäkertoja, mutta nyt heidän tarinansa hengittää rinnakkain ja lomittain. Kirjan rakenne on onnistunut, sillä joka toisessa luvussa kerrotaan Fidel Castrosta, joka toisessa Che Guevarasta. Nuori argentiinalaislääkäri Che ja sujuvapuheinen maanviljelijän poika Fidel tapasivat toisensa Meksikossa. Kirjasta käy ilmi nuorten miesten loputon usko, että vain he voivat pelastaa maailman, heidän suuri sivistyneisyytensä, menestys naisten keskuudessa ja joukkojen hurmaajina.” – Liisa Talvitie, Apu

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä