Imbi Pajulle Concord-palkinto

Virolaissäätiö Open Estonia Fond on palkinnut  Suomessa  asuvan virolaissyntyisen kirjailijan ja elokuvaohjaajan Imbi Pajun Concord-palkinnolla. OEF:in mukaan Imbi Paju on tutkinut, ikuistanut ja tuonut esiin Viron historian kipukohtia ja edistänyt samanaiheista keskustelua sekä virolaisen että venäläisen väestön keskuudessa koko maassa. Paju on lisännyt teoksillaan myös suomalaisten ymmärrystä Viron historiaa kohtaan. Concord-palkinto myönnetään nyt 15. kertaa.

Imbi Pajulta ilmestyi vuonna 2006 Liken kustantamana paljon keskustelua herättänyt kirja Torjutut muistot. Syksyllä ilmestyy suomalaisten ja virolaisten naisten yhteisistä kohtaloista kertova Suomenlahden sisaret.
Lue suurlähetystön tiedote täältä.

Imbi Paju, kuva Markku Niskanen/SK

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä