Mihkel Raud

Kuukauden kirjailija: Mihkel Raud

Virossa erittäin tunnettu tv-persoona ja kirjailija Mihkel Raud (s. 1969) saapuu vieraaksi Helsingin kirjamessuille, joiden teemamaa on Viro. Tunnetun virolaisen kulttuurisuvun edustaja Mihkel Raud  on monessa mukana: hän soittaa kitaraa suositussa Singer Vinger -yhtyeessä, jonka lisäksi hänet tunnetaan radiojuontajana, Viron Idolsin tuomarina sekä television ajankohtaisohjelman Värske Ekspressin toimittajana.

Sininen on sinun taivaasi oli Virossa valtaisa myyntimenestys. Dekkarissa vilisee salaliittoja, terroritekoja, haparoivia poliiseja ja petollista intohimoa Saksassa, Virossa ja Venäjällä. Tyylitaju ei petä missään vaiheessa, vaikka juoni kääntyilee vimmaisesti eikä vauhti hiljene eteen ajavan rekankaan edessä.

Raudin esikoisjännäri kääntää esiin uuden lehden Viron kirjallisuudessa. Kovan kuoren alta paljastuu nykymenon purevaa kritiikkiä, joka osuu samalla koko Eurooppaan.

Raud Helsingin kirjamessuilla perjantaina 28.10.

Lisää Raudin kirjailijaesittelystä sekä lukunäyte Sininen on sinun taivaasi -kirjasta.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä