Hanna Nikkanen

Valtion tiedonjulkistamispalkinto Hanna Nikkaselle

Hanna Nikkanen saa Valtion tiedonjulkistamispalkinnon 2011 tutkivasta journalismista, erityisesti teoksesta  Viaton imperiumi – Kolme kertomusta suomalaisesta yritysvastuusta (Into / Like). Palkintoperustelujen mukaan ”Viaton imperiumi avaa näkymän suomalaisten suuryritysten toimintaan maailmalla. Kirja vie lukijan Kongon kaivoksista  Iranin mielenosoituksiin ja Brasilian sellutehtaisiin. Se näyttää, miten entisajan pienestä Suomesta on kasvanut vaikutusvaltainen maa, jonka  yritystoiminta esimerkiksi metsäteollisuuden ja tietotekniikan aloilla vaikuttaa monen muun maan kansalaisten hyvinvointiin.”

Hanna Nikkanen (s. 1981) on tutkiva toimittaja ja Voiman julkaiseman verkkolehti Fifin entinen päätoimittaja. Nikkanen on toiminut globaalia oikeudenmukaisuutta ajavissa aktivistiliikkeissä ja osallistunut avoimen verkkojournalismin kehittämiseen Indymedia-verkostossa.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä