Lukas Moodysson

Kuolema Lukas Moodyssonin tapaan

Ruotsalainen elokuvaohjaaja ja kirjailija Lukas Moodysson piipahti viime viikolla Suomessa julkaisemassa uutuusromaaninsa Isän aika. Romaani on vimmainen kuvaus kuolemasta ja yksinäisyydestä. Päähenkilö Lucas ajautuu eksistentiaasliseen epätoivoon isän kuoleman jälkeen.

Helsingin Sanomien haastattelussa Moodysson pohti sitä, miten jostain aiheesta tulee elokuva ja jostain kirja. ”Se on keskustelu, jota käyn päässäni jatkuvasti. Mutta olin väsynyt elokuvaan pinnallisella tasolla: väsynyt työskentelemään ihmisten kanssa ja olemaan riippuvainen heistä. Halusin tehdä jotain yksin ja olla kaiken herrana.”

Antti Nylén puolestaan kirjoittaa: ”Ymmärrän Moodyssonia täydellisesti. Olen sama ihminen. Ymmärrän hänen kuvaustaan nuoruudenrakastetustaan. — ”Ymmärrän täydellisesti hänen pakonomaista haluaan ajatella ihmisten sisäelimiä (omiaan ja muiden) – sitä miten helposti ihmiset menevät rikki.”

Lue Antti Nylénin bloggaus

Lue Helsingin Sanomien haastattelu digilehdestä

Metro-lehden haastattelu

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä