Neljäs Toivon kirja

Tommi Musturi ja J. A. Mäki kisaavat Sarjakuva-Finlandiasta

Palkittu sarjakuvataiteilija Tommi Musturi ja Radiopuhelimet-yhtyeestäkin tuttu esikoistekijä J. A. Mäki kisaavat tämänvuotisesta Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinnosta kahdeksan muun ehdokkaan kanssa. Raati perustelee ehdokkuuksia seuraavasti:

Musturin Neljäs Toivon kirja on ”pieni helmi, joka on täsmälleen itsensä kokoinen teos. Erittäin kauniin piirrostyön, tunnelmilla leikittelevän värityksen ja kerronnan tajunnanvirtamaisuuden lomasta seuloutuu kiinnostava ja liikuttava tarina, josta löytyy useita tasoja.”

J. A. Mäen Hermolomamatka on ”hämmentävä tovi kaupunkilaismiehen elämästä. Tarina apinabussikuskeineen antaa pohdittavaa ja ihmeteltävää piirrostyylin syventäessä taitavasti usvaista tunnelmaa.”

Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuvateoksesta, ja se myönnetään toukokuussa Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalilla. Voittajan valitsee näyttelijä Armi Toivanen.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä