Imbi Paju

Imbi Pajun kirja Viroon

Imbi Pajun uraauurtava, Suomen ja Viron lottayhteistyöstä kertova tietokirja Suomenlahden sisaret – kun katsoo toisen tuskaa julkaistaan elokuussa myös Virossa. Alun perin suomeksi Liken julkaisema kirja on saanut merkittävää huomiota niin Suomessa kuin Virossakin. Viron presidentti Toomas Henrik Ilves lahjoitti huhtikuun lopussa kirjan Suomen presidentti Sauli Niinistölle.

Kirja laajentaa Pajun vuonna 2009 syksyllä ensi-iltansa saaneen ja kansainvälisesti huomioidun samannimisen dokumenttielokuvan aihetta. Virolainen kirjallisuustutkija Rutt Hinrikus on kirjoittanut Pajusta: ”Tuskasta kirjoittamisen velvollisuus kolkuttelee Pajun omatuntoa, jokainen kirja ja myös dokumenttielokuva on hänelle missio ja samalla myös sivistyksellinen velvollisuus.”

Kirja julkaistaan viroksi elokuussa.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä