Liz Williams

Fantasiakirjailija Liz Williams Suomeen

Fantasiakirjailija ja druidi Liz Williams saapuu Suomeen vierailulle heinäkuussa. Synkän humoristinen uutuuskirja Aavekauppiaan tytär yhdistää dekkarijuoneen demoneja, aaveita ja taikuutta.

Rikosetsivä Chen saa tutkittavakseen kadonneen aaveen tapauksen. Rikkaan teollisuusjohtajan tyttären Pearlin aave on päätynyt taivaan sijasta helvettiin, ja yliluonnollisiin rikoksiin erikoistunut etsivä Chen alkaa selvittää manalaan päätyneen sielun kohtaloa. Kohtalon oikusta Chenin kollegaksi päätyy Zhu Irzh, demoni helvetin siveyspoliisista. Käy ilmi, että muitakin kuolleiden tyttöjen sieluja on junailtu laittomasti helvetin bordelleihin ja että teollisuusjohtaja itse on alkanut pyörittää tuottoisaa aavekauppaa helvetin ja maan välillä.

Englantilaisen Liz Williamsin (s. 1965) ohjasivat scifin ja fantasian tielle hänen vanhempansa, osa-aikainen taikuri-isä ja kauhukirjailijaäiti. Williams on väitellyt tohtoriksi tieteenfilosofiasta ja opettanut englantia Kazakstanissa. Hän on myös druidi.

Williams vierailee FinnconissaTampereella 20.-22.7. Se on yksi Euroopan suurimmista tieteis- ja fantasiakirjallisuuteen painottuneista tapahtumista.  Tapahtumaan ei ole pääsymaksua eikä ikärajaa.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä