Filmihullu – Vuodet 1989–1998

Filmihullu-kirja ja Television runousoppia julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla

Like Kustannus julkaisee Sodankylän elokuvajuhlilla (13.–17.6.2012) kaksi elokuva- ja tv-aiheista kirjaa.

FILMIHULLU – VUODET 1989–1998  esittelee lama-Suomen Filmihullujen terävintä kärkeä. Kotimaisen kulttuurielämän omatuntona tunnetun Filmihullu-lehden kolmannen vuosikymmenen toimitetussa valikoimassa muistellaan Pedro Almódovaria, John Watersia, Auli Mantilaa ja tv-sarjoja Twin Peaks ja Miami Vice.

TELEVISION RUNOUSOPPIA  on ensimmäinen suomalainen televisio-ohjelmien dramaturgiaa käsittelevä tietokirja, joka ottaa huomioon myös draaman konventiot sekä teatterin ja elokuvan perinteet. Se käsittelee fiktiosarjoja ja faktaohjelmia Greyn anatomiasta ja Poliisi-tv:stä puoli yhdeksän uutisiin, esittelee eri formaatit fiktiivisistä tv-sarjoista mainoselokuviin ja tosi-tv:hen.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä