Sofi Oksanen

Sofi-matkapaketit nyt myynnissä, Viron presidenttikin tulee

Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves sekä kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki ovat ilmoittaneet osallistumisestaan Sofi Oksasen romaanin Kun kyyhkyset katosivat  julkistukseen torstaina 30.8. kello 16 alkavassa yleisötilaisuudessa Tallinnan Nokia-konserttisalissa.

Julkistusjuhlaan myydään matkapaketteja jotka maksavat 160-200 euroa ja sisältävät laivamatkat, majoituksen, bussikuljetuksen maissa, sisäänpääsyn kirjajulkkariin ja leffaensi-iltaan plus signeeratun kirjan. Paketteja myy Matka-Vekka, mediaa palvelee tiina.hynynen@matkavekka.fi.

Julkistustilaisuus kestää noin tunnin jonka jälkeen noin kello 18.15 Solar Films esittää samassa salissa Puhdistus-elokuvan vironkielisen version virolaiselle yleisölle. Kello 22 salissa alkaa suomenkielisen elokuvan maailmanensi-ilta. Molempiin esityksiin osallistuu Sofi Oksanen kuten myös ohjaaja ja näyttelijät, jotka astelevat halliin punaista mattoa pitkin.

Kirjanjulkistusjuhlan ohjelmassa on suosittu virolainen trio Lindpriid, jonka jäsenet ovat osallistuneet laulavaan vallankumoukseen. Lindpriid on mm. kerännyt sota-ajan lauluja Viron kaikilta rintamilta ja esittää maansa lauluhistoriaan liittyvää ohjelmistoa täysille saleille. Juhlassa kuullaan tietysti kirjailijan puheenvuoro ja hänen innoittajiaan kirjailija Maarja Talgrea ja tutkija Ivo Juurveeta. Tilaisuuden juontaa Otava-konsernin viestintäjohtaja Liisa Riekki.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä