Dokumenttiteatterin uusi aalto

Stage-festivaali alkaa – Dokumenttiteatterikirja ilmestyy

Korjaamon Stage-festivaalilla 15.–26. elokuuta nähdään useita kansainvälisiä dokumentaarisia esityksiä. Teatteriohjaaja Susanna Kuparisen näytelmä Eduskunta II saa ensi-iltansa Ryhmäteatterissa syyskuussa. Janne Junttilan kirja Dokumenttiteatterin uusi aalto on juuri ilmestynyt. Tulossa on siis dokumenttiteatterin syksy.

Dokumenttiteatteri on noussut 2000-luvulla vahvaksi kansalaisvaikuttamisen muodoksi ympäri maailmaa. Se yhdistää taiteen ja journalismin ainutlaatuisella tavalla – teatterin keinoin nykymaailman kriisit näyttäytyvät paljaina ja ihmisen kokoisina.

Toimittaja Janne Junttila käy tapaamassa parhaita nykytekijöitä Saksasta Yhdysvaltoihin ja taustoittaa dokumenttiteatterin pitkän tradition kahden teatteriohjaajan Erwin Piscatorin ja Peter Cheesemanin kautta. Innostavat käytännön esimerkit tekevät kirjasta oivan oppaan niin ammattilaisille kuin harrastajillekin.

Kirjan kuvaamissa esityksissä aiheina ovat esimerkiksi Lontoon poliisin institutionaalinen rasismi, Istanbulin roskankerääjien arki, Ipswichin sarjamurha, Brooklynin ja Los Angelesin rotukonfliktit, herännäiskristillisyyden vaikutukset yhteiskuntaan, Islannin talouskriisi, Suomen poliittinen korruptio ym.

Lue lisää Janne Junttilan kirjasta Dokumenttiteatterin uusi aalto.

Lue lisää Korjaamon Stage-festivaalista.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä