Kirottu

Kulttikirjoja Amerikasta: Helsinkiä, helvettiä ja pilvimarkkinoita

Liken amerikkalaiset uutuusromaanit sisältävät saatanallisia säkeitä blackmetalkultista, Helvetin Breakfast Clubista ja pilvibisneksestä.

Elizabeth Handin Pimeää kohti  sijoittuu osittain Suomeen. Toimeentulon rajamailla kituutteleva vanha punkkari Cass ottaa vastaan hämärän työtarjouksen norjalaiselta valokuvien kerääjältä. Cass matkustaa Helsinkiin, ja pian alkaa tapahtua karmivia asioita. Cass pakenee Islantiin, jossa hän saa vastaansa hyytävän blackmetalkultin.

Fight Club -romaanillaan maailmanmaineeseen nousseelta Chuck Palahniukilta (s. 1962) julkaistaan romaani suomeksi pitkän tauon jälkeen. Uutuusteos Kirottu on jälleen täynnä ratkiriemukasta hirtehishuumoria.
Narsistisen filmitähtiäidin ja hävyttömän rikkaan tuottajaisän 13-vuotias tytär Madison kuolee epäselvissä olosuhteissa – ja herää Helvetissä. Madisonin selliosastolta Helvetissä löytyy sekalainen joukko muita nuoria syntisiä: cheerleader, urheilija, nörtti ja punkkari. Joukko pakenee saatanallista jälki-istuntoaan halki hilseautiomaan ja käytettyjen kertakäyttövaippojen laakson kohdatakseen Saatanan linnoituksessaan.

Kulttimainetta nauttiva Don Winslow (s. 1953) on uransa huipulla: edellinen kirja Raakalaiset on sovitettu Oliver Stonen ohjaamaksi elokuvaksi, joka saa ensi-iltansa Suomessa 12. lokakuuta. Uusi romaani Pilviparonit on Raakalaisten esinäytös ja kertoo kuusikymmentäluvun Etelä-Kaliforniassa onnenetsintäänsä kannabiskaupalla rahoittavasta kaveriporukasta, Raakalaisten päähenkilöiden vanhemmista.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä