Äideistä parhain

Vaikeita äitisuhteita ja seikkailuja: Liken käännössarjakuvat

Alison Bechdel: Äideistä parhain
Alison Bechdel kuvasi edellisessä sarjakuvaromaanissaan Hautuukoti surkuhupaisalla tavalla nuoruuttaan hautaustoimistoa pyörittävässä perheessä. Alisonin päätös tulla ulos kaapista vapautti perheen vuosia kestäneestä jännittyneisyydestä, ja samalla kävi ilmi, että myös kultturellilla isällä oli ollut homoseksuaalisia suhteita. Uutuusromaanissa Äideistä parhain Bechdel nostaa päähenkilöksi lapsilleen etäisen, halauksissa kitsaan äidin. Äiti on kyltymättömästi kirjoja ahmiva ja musiikkia rakastava harrastajanäyttelijä, joka on joutunut vaihtamaan taiteelliset intohimonsa perheenäidin velvollisuuksiin ja onnellisen avioliiton kaappihomoon aviomieheen. Bechdelin sarjakuva on jälleen myös kirjallinen ja filosofinen aarrearkku.

Javier de Isusi
: Maattomien mailla
Vasco etsii ystäväänsä Juania, joka on kadonnut salaperäisesti Latinalaiseen Amerikkaan. Sarjan päätösalbumissa Vasco päätyy Brasiliaan, maattomien maille, ja joutuu jälleen vallankumouksellisten käänteiden todistajaksi brasilialaisten maanviljelijöiden vaatiessa oikeuksiaan. Mutta miten kaikki lopulta päättyy, löytääkö Vasco Juanin?

Chester Brown: Ed – iloinen klovni
Klassikkosarjakuva pihdeissään pitävän tarinankuljetuksensa, mielikuvituksellisten seksisekoilujensa sekä kaikki tyylikeinot sulauttavan kakkahuumorin ja splätteriä viljelevän kauhun ja scifin ansiosta.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä