Imbi Paju, kakku

Imbi Pajua juhlistamassa

Muutama viikko sitten, 13. syyskuuta, olin Tallinnan lähellä sijaitsevassa Kõuen kartanossa, jonne oli järjestetty Imbi Pajun Suomenlahden sisaret -kirjan vironkielisen laitoksen esittelytilaisuus. Täyteen pakkautuneessa salissa puhuttiin aiheesta ”Mitä voimme oppia Viron, Suomen ja muiden Euroopan maiden naisten historiasta”. Viime vuoden lokakuussa suomeksi ilmestynyt Suomenlahden sisaret on saanut täällä loistavia arvioita ja kiinnostanut lukijoita. Vironkielinen laitos julkaistiin tämän vuoden elokuussa, ja virolainen kustantaja kertoi sen herättäneen kovasti huomiota. Kirjaa on myyty huomattavia määriä myös viroksi.

Esittelytilaisuudessa puhunut amerikkalainen taiteilija Mary Jordan korosti sitä, että kirjan tarina ja viesti ei ole pelkästään paikallinen – Viroa ja Suomea koskeva – vaan hyvin globaali. Imbille oli myös tehty lahjaksi kakku, jonka koristeena oli täydellinen kopio virolaisesta laitoksesta!

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä