Marja Björk

Marja Björk palkittiin Vuoden kynä -palkinnolla

Kirjailija Marja Björk on palkittu Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukrin Vuoden kynä -tunnustuspalkinnolla. Palkinto myönnettiin hyvin alkaneesta kirjailijanurasta, jossa yhdistyy sinnikkyys ja näkemyksellinen kerronta. Pohjoiskarjalaislähtöisenä kirjailijana hän on myös edistänyt maakunnan näkymistä kirjallisuuden kentällä. Palkinto luovutettiin Björkille kirjailijamatineassa Rääkkylän kirjastossa 15. marraskuuta.

Björk aloitti kirjailijan uransa vasta keski-ikäisenä, mutta jo esikoisteos Posliini (Like, 2008) herätti suurta huomiota. Sen jälkeen häneltä on ilmestynyt romaani joka toinen vuosi: Puuma (2010) ja Prole (2012). Kirjailijaa on kuvattu osumatarkaksi ihmiskuvaajaksi, valppaaksi ympäristön ja ajan ilmiöiden havainnoitsijaksi sekä uskottavan dialogin taituriksi.

Vuoden kynä jaettiin 25. kerran.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä