Kyyhkyset lentävät Kansallisteatteriin

Raila Leppäkosken ohjaama kantaesitys Sofi Oksasen teoksesta Kun kyyhkyset katosivat nähdään Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä loppusyksyllä 2013. Sofi Oksanen dramatisoi teoksen näyttämölle. Musiikin esitykseen säveltää Maija Kaunismaa ja sen lavastaa Karmo Mende.

”Romaanin aiheena on sana ja sanan valta muuttaa käsitystämme maailmasta propagandan keinoin. Sana ei kuitenkaan ole propagandan ainoa väline. Teatteri tarjoaa mahdollisuuden käsitellä myös niitä propagandan lajeja, joihin sanat eivät kuulu”, Sofi Oksanen luonnehtii.

Kun kyyhkyset katosivat on Viron lähihistoriaa ja Euroopan kahtiajakoa käsittelevän Kvartetti-sarjan kolmas osa. Edelliset osat ovat Stalinin lehmät ja Puhdistus. Puhdistus kantaesitettiin Kansallisteatterissa  7. helmikuuta 2007, minkä jälkeen näytelmää on esitetty laajalti niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Kun kyyhkyset katosivat  -romaania on myyty ensimmäisten kolmen kuukauden aikana 100 000 kappaletta, mikä rikkoo kaikki aiemmat kaunokirjallisen teoksen myyntiennätykset Suomessa. Teos on herättänyt myös suurta kansainvälistä kiinnostusta, ja sen käännösoikeudet on myyty 22 maahan.

Kun kyyhkyset katosivat -kantaesitys on Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä 27.11.2013. Liput tulevat myyntiin loppukeväällä 2013.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä