Habibi

Habibi on vuoden 2012 paras käännössarjakuva

Sarjakuvayhteisö Kvaak.fi:n jakama Herra Koipeliini ‑palkinto vuoden 2012 parhaasta käännössarjakuvasta on annettu Craig Thompsonin sarjakuvaromaanille Habibi sekä Like-kustantamolle.

Herra Koipeliini ‑palkinnolla halutaan antaa tunnustusta laadukkaan käännössarjakuvan julkaisemisesta Suomessa. Kvaakin toimituskunta muodostaa keskuudessaan varsinaisen ehdokaslistan, josta koko Kvaakin käyttäjäkunta sitten äänestää. Herra Koipeliini oli ensimmäinen Suomessa julkaistu sarjakuvakirja ja se ilmestyi vuonna 1859.

”Habibi on yhdysvaltalaisen Craig Thompsonin ensimmäinen suomennettu teos. Thompson on julkaissut harvakseltaan, ensimmäinen teos Good bye, Chunky Rice ilmestyi 1999 ja Blankets 2003. Habibin taustatöihin liittyvä matkakirja Carnet de Voyage julkaistiin 2004. Julkaisutahti selittyy teosten vaatimalla työmäärällä. Tällaisia teoksia ei yksinkertaisesti voi tehdä joka vuoden joulumarkkinoille.”*
Ote Habibi-arvostelusta (Reijo Valta, Kvaak.fi)

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä