Ura ja Kahvitauko

Likellä kaksi Sarjakuva-Finlandia-ehdokasta

Black Peiderin Ura ja Pentti Otsamon Kahvitauko ovat ehdolla Sarjakuva-Finlandian saajiksi. Voittajan valitsevat Madventures-duo Riku Rantala ja Tuomas Milonoff, ja palkinto jaetaan Tampere kuplii -sarjakuvafestivaaleilla 22.3.2013. Ehdokkaita on yhteensä kymmenen.

Black Peiderista valitsijaraati totesi: ”Visuaalisesti moniulotteinen teos kietoutuu myyttiset mitat saavan Black Peider -hahmon ympärille. Tyylikkäässä kokonaisuudessa taitava piirrosjälki nivoutuu valokuviin ja lyhyisiin tekstikatkelmiin valottaen yhden ihmisen taiteellisen uran lisäksi myös palaa suomalaisesta rock-kulttuurista.” Lue Peiderin kommentit täältä.

Pentti Otsamon perusteluissa todetaan: ”Arkisesta tilanteesta käynnistyvä hieno ja yllätyksellinen tarina, joka kasvaa lähes surrealistisiin mittoihin. Piiloviisas kertomus jää kyntämään mieleen pitkäksi aikaa. Otsamon pelkistetty siveltimenjälki on kaunista, kuten aina.”

Like pitää peukkuja!

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä