Komedia mollissa

Hans Keilson ja Komedia mollissa Goethe-instituutin kirjaillassa 11.4.

Kirjallisuusilta: Vastarinta toisen maailmansodan Saksassa & Hans Keilsonin Komedia mollissa torstaina 11.4.2013 klo 18 Goethe-Institut, Salomonkatu 5 B, 00100 Helsinki Tilaisuus on suomenkielinen. Vapaa pääsy.

Keskustelun aiheena on Hans Keilsonin Komedia mollissa. Kirjan aiheesta pitää puheenvuoron Prof. Seppo Hentilä, Ina Aaltojärvi lukee otteita romaanista.

Komedia mollissa on nimensä mukainen, ripauksella jännityskirjallisuuden mausteita etenevä tarina inhimillisyyden osasta sodan ja vainon oloissa. Toinen maailmansota on tuonut natsimiehittäjät kanavien halkomaan nimettömään kaupunkiin. Wim ja Marie ovat nuori aviopari. Wimin sisko Coba toimii vastarintaliikkeessä ja saa pariskunnan suostuttua ottamaan ylimääräiseen huoneeseensa piilopaikkaa tarvitsevan ihmisen.
Kaikki menee hyvin, kunnes piilotettu  Nico sairastuu kovaan kuumeeseen – ja kuolee.

Hans Keilson (1909-2011) oli saksalaissyntyinen psykoanalyytikko ja kirjailija. Hänen ensimmäinen romaaninsa julkaistiin vuonna 1934, mutta suurimman osan tuotannostaan hän kirjoitti toisen maailmansodan jälkeen. New York Times on kuvaillut Keilsonia ”yhdeksi maailman suurimmista kirjailijoista”.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä