Hanna-Riikka Kuisma

Liken vaikuttavia naisia

Liken kevät on täynnä viisaita, lahjakkaita ja monipuolisia naisia.

Ulli Lust kirjoittaa kirjassaan Tänään on loppuelämäsi viimeinen päivä kesästä 1984, jolloin hän matkusti liftaamalla Italiaan toisen punkkaritytön kanssa. Matkasta muodostui lähinnä katastrofi, mutta villejä ja valoisiakin hetkiä löytyi. Graafinen romaani perustuu Ulli Lustin (s. 1967) omiin kokemuksiin.

Marja Björkin romaani Poika kertoo nuoren Maken pitkästä tiestä tytöstä pojaksi. Translapsi joutuu jatkuvasti taistelemaan oikeudestaan olla oma itsensä, myös kotona. Miten äiti pystyy hyväksymään sen, että ainoa tytär ei kerta kaikkiaan voi olla tyttö eikä aio ”muuttaa mieltään”? Ilmestyy 7.3.

Susan Fletcherin romaani Tummanhopeinen meri on hiljaisella tavalla surullinen mutta viime kädessä optimistinen kertomus surun murtamasta yhteisöstä. Leskirouva Maggien kautta päästään tutustumaan saarelaisten elämiin, rakkauksiin ja menetyksiin, jotka liittyvät kaikki jollain tavalla ­mereen. Kirja ilmestyy 13.3.

Hanna-Riikka Kuisman (kuvassa) romaani Valkoinen valo kietoutuu kivun teeman ympärille. Ihmissuhderomaanin keskiössä on selittämättömän kivun takia erakkona elävä Maria. Samanlaisia kipuja on myös Kuismalla (s. 1978) itsellään – ja yllättävän monella julkisuuden henkilöllä.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä