Staalo

Liken kesäkuun uutuuskirjat

Antti Tuomainen: Synkkä niin kuin sydämeni
Kolmekymppinen Aleksi Kivi pestautuu rikkaan miehen kartanoon selvittääkseen, mitä tapahtui hänen äidilleen 20 vuotta aikaisemmin. Hiipivän latautunut tunnelma on yksi noir-henkisen teoksen tärkeistä elementeistä.

Stefan Spjut: Staalo
Pohjoisen eksotiikasta ammentava omintakeinen jännitysromaani, jota on verrattu Stephen Kingin varhaiseen tuotantoon. Ruotsin Lapissa otetussa julkaisemattomassa kuvassa ratsastaa karhulla outo olento.  Valokuvaajan tytär Susso Myrén ryhtyy tutkimaan, onko saamelaisen myytin staaloa oikeasti olemassa. Moni paikallinen tietää.

Jussi Perälä: Ikuinen säätö
Julkaistaan 13.6.
Populaaritietoteos käsittelee huumausaineiden laitonta myyntiä ja käyttöä 2000-luvun Helsingissä. Se valottaa pääkaupungin huumemarkkinoiden eri tasoilla toimivien ihmisten rooleja ja heidän elämäänsä, jota sävyttää jatkuva väkivallan uhka, syrjäytyneisyys, päihderiippuvuuden aiheuttamat ongelmat, ja ennenaikaiset kuolemat.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä