Autoerotiikkaa, eläinten vallankumousta, lapsuutta pommien keskellä: Liken sarjakuvauutuudet

Sarjakuvat ovat koko kansan kirjallisuutta. Niissä voi käsitellä murrosiän ongelmia (Petteri Tikkasen Autoerotiikkaa), onnellista lapsuutta pommien keskellä (libanonilaisen Zeina Abirachedin Minä muistan) sekä vaihtoehtoista historiaa (Bryan Talbotin steampunk-henkinen Grandville).

Helsingin sarjakuvafestivaalien vieraaksi saapuu itävaltalainen Ulli Lust, jonka omaelämäkerrallinen teos Tänään on loppuelämäsi viimeinen päivä on matkakertomus kahden punkkarin liftausreissusta Italiaan 1980-luvulla. Matkasta sukeutuu muutakin kuin punk-unelma: vapautta etsiessään tytöt joutuvat taistelemaan elintilastaan ja myös oman vartalonsa määräysvallasta.

Ulli Lust sarjakuvafestivaaleilla Helsingin Lasipalatsinaukiolla perjantaina 6.9. klo 18.

Kaikkia Liken uutuussarjakuvia myynnissä Rosebudin tiskillä. Festivaaleille on vapaa pääsy.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä