Karl Ove Knausgård

Mistä Karl Ove Knausgårdin romaaneissa on kyse?

Karl Ove Knausgårdin omaelämäkerrallinen Taisteluni-romaanisarja on kirvoittanut paljon keskustelua blogeissa, lehtien sivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Toistaiseksi parhaimman kuvan siitä, mistä Knausgårdin kirjoissa on kyse, on maalannut kirjailija Tommi Melender Antiaikalainen-blogissaan. Melender kirjoittaa:

”Knausgårdia lukiessa tulee tämän tästä tunne, että vaikka tekstissä puhutaan tämän maailman arkisimmista asioista, niin pelissä on jotain suunnattoman tärkeää. Että tässä ei ole kyse pelkästään kertomakirjallisuudesta vaan paljon enemmästä. Elämästä. Ei minulle tule sellaista tunnetta lukiessani taidokkaasti rakennettua, vetävällä ja varmaotteisella proosalla kirjoitettua aikalaisromaania, jossa on eheä tarinan kaari ja edustava henkilögalleria kuin sosiologisesta tutkimuksesta reväistynä.”  Lue koko blogi

Karl Ove Knausgårdin Taisteluni-sarjan suomennustyö on edennyt jo kolmanteen kirjaan. Romaanit on ansiokkaasti suomentanut Katriina Huttunen.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä