Asko Sahlberg

Asko Sahlberg Likeen

Asko Sahlberg julkaisee seuraavan romaaninsa Likeltä. Maaliskuun lopussa ilmestyvä Yö nielee päivät kertoo Jakobssonista, härän kokoisesta miehestä, joka muuttaa 1970-luvun alussa Suomesta Ruotsiin ja päätyy elättämään itsensä hämäräpuuhilla. Jakobsson esiintyy myös Sahlbergin kiitetyssä Göteborg-trilogiassa (Pimeän ääni, Hämärän jäljet ja Paluu pimeään).

Like on tehnyt Sahlbergin kanssa kustannussopimuksen myös kahdesta seuraavasta romaanista.

Yö nielee päivät on ruotsinsuomalaisten siirtolaisromaani. ”Olen tehnyt parhaani kuvatakseni suomalaisten kohtaloita ulkomailla, ei pelkästään Ruotsissa, vaan missä maassa tahansa”, Asko Sahlberg sanoo.

Asko Sahlberg (s. 1964) on heinolalaissyntyinen kirjailija, joka asuu nykyään Ruotsin maaseudulla lähellä Göteborgia. Sahlberg on ollut kolme kertaa Finlandia-palkintoehdokkaana (vuosina 2001, 2004 ja 2013) ja kerran Pohjoismaiden neuvoston palkintoehdokkaana (vuonna 2006).

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä