Kun kyyhkyset katosivat -näytelmä eroaa romaanista

Sofi Oksasen näytelmä Kun kyyhkyset katosivat saa kantaesityksensä Kansallisteatterissa teatterin suurella näyttämöllä keskiviikkona 27.11. Ohjaaja Raila Leppäkosken mukaan teos keskittyy kuvaamaan yksittäistä ihmistä, josta julmuus ei näy päällepäin.

”Sofi Oksanen kuvaa teoksessaan historiallisesti tapahtunutta kohtuutonta julmuutta. Näytelmä on ikään kuin todistus joukkotuhosta. Paradoksaalista on, että epäinhimillisten päätösten toimeenpanijoina olivat tavalliset ihmiset. Meidän kuvauskohteenamme teatterissa on juuri tämä yksittäinen ihminen”, ohjaaja Leppäkoski luonnehtii tulkinnan ydinajatusta.

Näytelmän ja Oksasen samannimisen romaanin suurin ero on aikarakenteessa. Näytelmän tapahtumat etenevät romaanista poiketen kronologisessa järjestyksessä.

Lue lisää: www.sofioksanen.fi

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä