Kohtalon tango, Arttu

Lukeminen.fi-sivuston lukupiirin kuukauden kirjana Kohtalon tango

Arturo Perez-Reverten romaani Kohtalon tango on Lukeminen.fi:n virtuaalisen lukupiirin kuukauden kirjana. Keskustelua kirjasta käydään täällä.

Keskustelun moderaattorin mukaan Perez-Reverten ”esikuvana voi pitää Umberto Ecoa. Siinä missä Eco on HC-kamaa kirjallisista mysteereistä pitäville ja Brown asettuu yltiömäisillä cliffhangereillaan ja keveällä viihteellään mittarin toiseen ääripäähän, keikkuu Pérez-Reverte heidän välimaastossaan.”

Pelkonen avaa myös kerrontaa: ”Kerronta muistuttaa shakkia: liikkeitä tehdään strategiaa noudattaen ja harkitusti. Siinä kuultaa myös tangon askeleet, sillä rivien välistä voi lukea tanssipartnerina toimivan kirjailijan vihjeitä ja antautua jopa henkeäsalpaaviin taivutuksiin.”

Kuva: Kohtalon tangoa kissalle myrkyllisen amarylliksen kanssa leikkii kuvissa bloggarin kissa Artemis.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä