Aki Kaurismäen terveiset Peter von Baghille

Kunnianarvoisa Filmihullu-lehti julkaisi viimeisimmässä numerossaan Aki Kaurismäen arvion – tai otsikon mukaan ”hajanaisia mietteitä”– Peter von Baghin kirjasta Chaplin.

Kaurismäki kirjoittaa: ”Peter von Baghin teos Chaplin (Like, 2013) on loistava kirja, jonka ansioihin kuuluu myös aiheen ankara rajaus oleelliseen; pikku kulkurin, Charlien, syntyyn ja kehitykseen, Chaplinin elokuvakerrontaan ja hänen elokuviensa suhteeseen ulkopuoliseen todellisuuteen, joka puolessa vuosisadassa ehti muuttua moneen kertaan ja harvoin parempaan suuntaan.

Kaurismäki päättää juttunsa rohkaisun sanoihin: ”Chaplin on suurenmoinen kirja ja Peter von Bagh nuoresta iästään huolimatta jo varteenotettava elokuvakirjoittaja, jonka tekemisiä kannattaa varmasti seurata jatkossakin.”

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä