Sofi Oksaselta uusi romaani

Sofi Oksaselta uusi romaani jo ensi syksynä

 

Kirjailija Sofi Oksanen julkaisee uuden romaanin syyskuussa 2015. Se on hänen viides romaaninsa. Kirjan kustantaja on Like, joka julkaisi myös hänen edellisen romaaninsa Kun kyyhkyset katosivat vuonna 2012.

 

Oksasen kirjoja on myyty Suomessa yli puoli miljoonaa kappaletta ja niiden oikeuksia on myyty 49 kielialueelle.

 

Sofi Oksasen romaanit: Stalinin lehmät 2003, Baby Jane 2005, Puhdistus 2008, Kun Kyyhkyset katosivat 2012. Sofi Oksanen on julkaissut myös sävelletyn runokokoelman Liian lyhyt hame – kertomuksia keittiöstä 2011 ja Viron lähihistoriaa käsittelevän antologian Kaiken takana oli pelko 2009 yhdessä Imbi Pajun kanssa.

 

Puhdistus on nähty sekä näytelmänä, elokuvana että oopperana. Vuodelle 2020 Sofi Oksasella on librettotilaus Kaija Saariahon oopperaan, tilaaja on The Royal Opera Lontoossa.

 

Sofi Oksanen on saanut mm. Finlandia- ja Runeberg-palkinnot, Pohjoismaisen Neuvoston kirjallisuuspalkinnon, Prix Femina Étranger -palkinnon (Ranska), Euroopan kirjallisuuspalkinnon, Ruotsin Akatemian pohjoismaisen kirjallisuuspalkinnon ja Budapestin suurpalkinnon.

 

Lisää taustatietoa: http://www.sofioksanen.fi/

Mediakuvia: http://www.sofioksanen.com/press/

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä