Juha Vakkurille Tietokirjailijapalkinto

Juha Vakkuri saa Suomen tietokirjailijat ry:n myöntämän Tietokirjailijapalkinnon. Viidennentoista kerran myönnettävät palkinnot saavat myös Kai Häggman, Tellervo Krogerus, Riitta Nikula ja Panu Rajala.

Perusteluista:  ”Vakkurin tuorein kirjallinen urotyö on 1500-sivuisen Afrikka-trilogian kirjoittaminen: teoksissa Afrikan poikki (2009), Afrikan ympäri (2012) ja Afrikan sydämeen (2014) kuljetaan melkein kaikissa Saharan eteläpuolisissa Afrikan maissa. Afrikkaa käsittelevien tietokirjojen lisäksi Vakkuri on kirjoittanut muun muassa myös Unkarista.”

”Juha Vakkuri on todistanut olevansa kartalla niin isojen historiallisten linjojen kuin pienten arkipäiväisten yksityiskohtienkin kera. Hän on paitsi tuottelias ja sujuvasanainen tietokirjailija, myös rohkea tutkimusmatkailija, tarkka havainnoija, valistunut historian tuntija ja oiva matkakumppani lukijalleen.”

Tietokirjailijapalkinnot ovat suuruudeltaan 8 000 euroa. Palkinnot jaettiin Helsingin Kirjamessuilla lauantaina 24.10.

 

Lue koko uutinen

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä