Juha Vakkuri

Juha Vakkurille tiedonjulkistamisen valtionpalkinto

Kirjailija, filosofian kandidaatti Juha Vakkuri saa tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon Afrikkaa koskevan tiedon julkistamisesta sekä kirjatrilogiasta Afrikan poikki, Afrikan ympäri ja Afrikan sydämeen.

Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan mukaan Juha Vakkuri on ollut journalistina ja tietokirjailijana ainutlaatuinen toimija suomalaisessa mediakentässä jo viidellä vuosikymmenellä. Vakkurin tapa hahmottaa Afrikan eri maiden tilannetta on haastanut suomalaisen valtamedian tapaa raportoida maanosan tapahtumista. Suomalaisessa mediamaisemassa Vakkurin tuotokset ovat tehneet hänestä näkemyksellisen edelläkävijän ja yksinäisen valopilkun usein kielteisen yksipuolisessa Afrikka-raportoinnissa.

Palkinto myönnettiin myös Tiina Raevaaralle ”ajankohtaisesta ja asiantuntevasta tiedonjulkistamisesta eri medioissa”. Like julkaisee Raevaaran romaanin Korppinaiset helmikuussa.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä