Linn Ullmannin Rauhattomat ehdolla vuoden 2016 parhaaksi käännöskirjaksi

Linn Ullmannin Rauhattomat on ehdolla vuoden 2016 Jarl Hellemann -palkinnon saajaksi. Palkinto jaetaan vuoden parhaan käännöskirjan suomentajalle. Rauhattomien suomentaja on Katriina Huttunen.

Raati perustelee valintaansa seuraavasti: ”Rauhattomat (De urolige, 2015) on Linn Ullmannin kuudes romaani, jossa kirjailija kuvaa vanhempiensa rakkaustarinaa ja omaa lapsuuttaan. Teos on vahvasti omaelämäkerrallinen ja sen keskiössä ovat rakkaus eri muodoissaan, perheen dynamiikka, muistaminen sekä todellisuuden ja fiktion välinen suhde. Katariina Huttunen tekee suomennoksessa takuuvarmaa työtä. Teksti on tyyliltään vivahteikasta ja soljuvaa suomea.”

Jarl Hellemann -palkinnon jakaa Kustannusosakeyhtiö Tammi. Palkinnon tarkoituksena on nostaa esiin kirjallisesti korkeatasoisten alkuteosten laadukkaan käännöstyön merkitystä sekä nostaa käännöskirjallisuuden tunnettuutta. Palkinnon voittaja julkistetaan toukokuussa Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaaleilla.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä