Kun kyyhkyset katosivat

Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat tavoittelee Dublinin kirjallisuuspalkintoa

Sofi Oksasen Kun Kyyhkyset katosivat on nimetty kansainvälisen Dublinin kirjallisuuspalkinnon ehdokkaaksi. Dublinin palkinto on yksi suurimmista yksittäiselle englanninkieliselle teokselle jaettavista kirjallisuuspalkinnoista. Palkinto tunnettiin vuoteen 2015 saakka Dublinin kansainvälisenä IMPAC-kirjallisuuspalkintona.

Vuoden 2017 Dublinin kirjallisuuspalkintoa tavoittelee 147 romaania. Ehdokaslistalle on nimetty Oksasen lisäksi muun muassa Margaret Atwood, John Irwing, Kazuo Ishiguro ja Jonathan Franzen.

Dublinin kirjallisuuspalkinnon ehdokaslistan valitsevat kirjastot ympäri maailman. Tänä vuonna mukana valinnassa oli kirjastoja 40 maasta ja yli sadasta kaupungista. Kirjastojen valitsemista ehdokkaista julkaistaan 11. huhtikuuta 2017 suppeampi ehdokaslista, josta voittaja valitaan.

Palkinnon voittaja julkistetaan 21. kesäkuuta 2017, ja sen valitsee vuosittain vaihtuva kansainvälinen raati. Palkinnon arvo on 100 000 euroa, ja käännöskirjan voittaessa palkintosummasta 25 000 euroa annetaan kääntäjälle.

Kun kyyhkyset katosivat julkaistiin Lola Rogersin kääntämänä englanniksi vuonna 2015. Edellisen kerran Kun kyyhkyset katosivat palkittiin vuonna 2015 Premio Salerno Libro d’Europa -palkinnolla, joka myönnetään Italiassa vuoden parhaalle käännöskirjalle.

Puhdistus nousi Dublinin kirjallisuuspalkinnon ehdokaslistalle vuonna 2012.

 

Lisätietoa:

http://www.dublinliteraryaward.ie/nominees/when-the-doves-disappeared/

http://www.dublinliteraryaward.ie/news/2017-printable-longlist/

http://www.dublinliteraryaward.ie/news/147-novels-longlisted-for-the-2017-international-dublin-literary-award/

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä