Like Kustannus rohkaisee nuoria lukemaan kirjalahjoituksilla: Ruskeat Tytöt -kirjaa Tyttöjen Talolle ja Värityskirjaa Poikien Talolle

Like Kustannus lahjoitti eilen Koko Hubaran Ruskeat Tytöt -kirjaa Tyttöjen Talolle ja Marko Annalan Värityskirjaa Poikien Talolle. Marko Annala oli myös itse mukana lahjoittamassa kirjoja Poikien Talolle. Like Kustannus toivoo että molemmat kirjat rohkaisevat nuoria lukemaan ja keskustelemaan.

Poikien Talon yksikön johtaja, Kalle Laanterä, kommentoi lahjoitusta:

Olemme erittäin otettuja, että saimme Poikien Talolle lahjoituksena Markon kirjoja. Aiheet joita Marko kirjassaan käsittelee ovat edelleen todellisuutta monen pojan elämässä. Poikien Talon arjen kohtaamisissa käsittelemme paljon samoja teemoja; omia kasvukipuja, kiusaamiskokemuksia, unelmia sekä isyyteen liittyviä kysymyksiä.

Uskomme vahvasti, että Markon kirjan kautta moni poika ja nuori mies talolla voi saada voimaantumisen kokemuksia ja huomata ettei ole murheidensa kanssa yksin. Me kannustamme poikia puhumaan ja on hienoa, että Marko tekee samoin omalla esimerkillään. Lisäksi toivomme, että kirja voisi antaa joillekin pojille kipinää lukemiseen. Tarina on kiinnostava, siinä on paljon samaistumispintaa ja lisäksi kirja on helppo lukuinen. Jos saamme kirjan avulla vaikka yhden pojan innostumaan lukemisesta, niin lahjoitus on ollut meidän näkökulmasta todella merkityksellinen.

 

Tyttöjen Talo otti kirjat heti käyttöönsä ja kommentoi Instagram-tilillään näin:

Upea Koko Hubara on kirjoittanut vasta julkaistun kirjan Ruskeat Tytöt ja saimme Tyttöjen Talolle suuren lahjoituksen painosta. Kirja meni suoraan Team Lemonaden lukupiiriin ja herätti suurta ihastelua ja innostusta. Muun muassa kirjailijan kauneus ja viisaus tekivät nuoriin vaikutuksen sekä se että satunaisesti avatuilta sivuilta löytyy sanoja kuten cis ja intersektionaalisuus.

Nyt me mennään lukemaan ja palataan sitten asiaan!

Kiitos @ruskeattytotmedia @likekustannus @ ja @kokohubaraofficial

#representationmatters #meiltämeille #fubu

 

Lisätiedot:

http://www.tyttojentalo.fi/

http://poikientalo.fi/

https://like.fi/kirjat/ruskeat-tytot/

https://like.fi/kirjat/varityskirja-2/

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä