Sarjakuva-Finlandia Janne Kukkosen Vorolle

Janne Kukkosen Voro – Kolmen kuninkaan aarre –sarjakuva-albumi valittiin vuoden 2017 Sarjakuva-Finlandian voittajaksi. Voittajan valitsi kymmenen finalistin joukosta tänä vuonna A.W. Yrjänä. Ehdolla oli yhteensä 65 sarjakuva-albumia, joista nelihenkinen esiraati valitsi 10 finalistia.

A.W. Yrjänä perustelee valintaansa seuraavasti: ”Janne Kukkosen Voro-fantasia on hallittu ja valloittava esikoisteos. Jouhevana kulkeva kuvan, sanan tarinan liitto, jonka elementit palvelevat toisiaan tasapainoisesti. Se on täyteläisesti klassinen satu, veijaritarina ja kasvukertomus. Tarina nappaa mukaansa, henkilökuvaus on eloisaa, ja koko tarkkaan mietitty mielikuvitusmaailma elää ja hengittää uskottavana.”

Voro – Kolmen kuninkaan aarre (Like 2016):

Mestarivarkaan urasta haaveileva Lilja saa tilaisuuden todistaa taitonsa varkaiden killalle ja ottaa vastaan uhkarohkean tehtävän. Epäonnekseen Lilja herättää varkaudellaan vuosisatoja uinuneet, unohdetut jumalat. Pian hän on sotkeutunut keskelle muinaista valtataistelua, ja lopulta koko maailman kohtalo lepää varjoissa lymyävän voron harteilla.

Janne Kukkonen (s. 1983) on turkulainen animaattori, joka on työskennellyt mainosvideoiden parissa. Voro on hänen ensimmäinen sarjakuva-albuminsa. Hän on opiskellut Turun taideakatemiassa sekä Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusopistossa.

 

Tampere Kuplii ry:n vuonna 2007 perustama Sarjakuva-Finlandia-palkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tehdystä ansiokkaasta sarjakuva-albumista. Palkintosumma on 5 000 euroa.

 

Lisätietoja:

Tampere Kuplii ry: puheenjohtaja Kyösti Koskela, 050 572 8777, kyosti.koskela@tamperekuplii.fi
Like: Jouko Ruokosenmäki, 0400 992 241, jouko.ruokosenmaki@like.fi

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä