Rosa Liksomilta uusi romaani syyskuussa

Like julkaisee syyskuussa Rosa Liksomin uuden romaanin Everstinna – Erään ajan anatomia. Romaani kertoo vallasta, sen ottamisesta ja siihen alistumisesta perheessä, juuri itsenäistyneessä valtiossa ja Euroopassa. Liksomin edellinen romaani, Hytti nro 6 (WSOY), voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2011.

Everstinna on yhden yön romaani, sisäinen monologi, joka kasvaa erään ajan anatomiaksi. Kysymys on Suomesta, jossa valmistaudutaan sotaan, eletään Neuvostoliiton ja natsi-Saksan välissä ja ollaan lujasti kallellaan jälkimmäiseen, kunnes tuo liitto kaatuu. Kysymys on myös toisesta liitosta: perhehelvetistä, jossa miehellä on jääkärikoulutus, sadistinen luonne ja huono itsetunto.

Rosa Liksom (s. 1958) on kirjallisuutemme merkittävä uudistaja ja yksi kansainvälisesti menestyneimmistä nykykirjailijoistamme. Everstinna on Liksomin neljäs romaani.

JAA TÄMÄ

Lue myös nämä